Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/arden.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/arden.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
natur | Arden

natur

Arden ligger i fantastisk natur lige op af Rold Skov.

Rold Skov dækker 80 km2 eller 8000 ha. I virkeligheden er det mange mindre skove med hver sit lokale navn. Tilsammen danner de det store område, der under fællesbetegnelsen Rold Skov udgør Danmarks største skov. Skoven rummer en masse spændende historier. F.eks. om Røverne fra Rold, og når du går tur i skoven, kan du se hvor Bettefanden og hans slæng holdt til.

Udover den fantastiske ro i skoven, byder  Rold skov også på masser af muligheder for oplevelser og aktiviteter.

Skoven har afmærkede gå-, løbe- og MTB- cykelruter. Du kan se løberuterne her. Har du lyst til at følges med andre på turen, har IF Jarl Arden en velfungerende løbeklub, hvor der er plads til alle – også nybegyndere. Læs mere om løbeklubben her.

Midt i skoven finder du Store Økssø, som er et populært udflugtssted og en af Danmarks reneste søer. Her er der mulighed for at bade fra en lille lækker strand, der er grillplads og naturligvis plads til at slappe af og nyde naturen. En gåtur rundt om Store Økssø, er på bare 2,7 km, så her kan alle være med. Der er masser af dyreliv omkring og i søen, der bl.a. byder på helt sjældne fugleoplevelser. Et enkelt par Toppede Lappedykkere, samt et par snese Gråænder er altid af finde i søen. Området nord for søen er ved at blive genskabt som højmose, her kan man få den udsøgte fornøjelse at se et rigt dyreliv bl.a smukke vibepar.

Skulle du være til det kolde gys, er det også herfra at der vinterbades. Til vinterbadere er der badebro ud i vandet, samt en lækker saunahytte at få varmen i bagefter. Læs mere om vinterbaderklubben Søens Folk her.

Udover Rold skov kan turen gå til fascinerende Store Blåkilde er et typisk bassinkilde, hvor vandet vælder frem fra bunden af en lille dam. Det smukke safirblå vand, er absolut et besøg værd. Kilden er fredet, og det er derfor forbudt at vade og dykke i kilden.